Lore-Grego-USA.reismee.nl

Red Rock Canyon

Vandaag stond Red Rock Canyon op het programma. Een kleiner en wat minder gekend park ten Westen van LAs Vegas, zo'n 45min rijden. Met stralend weer, hier kennen ze niets anders, rijden we Las Vegas uit en zien al snel waarom het park de naam 'Red Rock' gekregen heeft. Een grote roodkleurige rotsformatie nodigt ons in de verte uit.

HIer werd vroeger nog vee en vooral paarden gekweekt. Er staat nog een kleine ranch met enkele paarden waar je kunt leren paardrijden. Iets verder kwamen we dan aan de ingang: 7 dollar. Snel even naar de Visitor Center voor een kaartje en algemene info over Red Rock en weer op de baan voor de one way Scenic Drive door het park. Aangenaam rijden, max 35 mph, mooie natuur en een mooi bruidje naast mij.Eerste halte: Calico 1. Hier staan we aan de voet van de rode rotsen. Het zand heeft dezelfde speciale kleur. Enkele foto's en weg zijn we, want plots komen er 2 bussen Jappen: garantie foto's met een jap op de achtergrond, yikes!

Rond de middag stopten we aan Sandstone Quarry. In 1905 vonden ze hier zandsteen en brachten ze een kleine industrie naar deze regio voor de stenen te ontginnen. Een van de eerste industrieën in de regio Las Vegas. Na enkele jaren zandsteen uit te voeren naar California hebben ze het maar stopgezet omdat het toch niet zo rendabel bleek om middenin de woestijnige bergen een beetje steen te staan kappen. Genoeg geschiedenis, beentjes strekken, water en kodak mee, we gaan tappetappetappen (zoals Vanilla dat zou zeggen). Een wandeling van 1.2 mijl de rode bergen in. Het was warm en met momenten wat lastig, maar we zijn er geraakt. Het zicht was er mooi en de wind aangenaam. Onderweg bloeiende cactussen en hagedissen tegengekomen.

Nadat we uitgerust waren gingen we de afdaling aan en reden de Scenic Drive verder. Volgende stop: Lost Creek. Hier is er een 'seasonal waterfall'. Balen, we zijn niet in het juiste seizoen. Het drupt er wat naar beneden maar net genoeg om ons wat te verfrissen. Dit was voor Annelore een van de mooiste plekjes van vandaag. Midden in de begroeing die hier redelijk makkelijk kan overleven dankzij de waterval.

Ondertussen werd het al 16u en werd het tijd om aan morgen te denken: Zion NP. Dus reden we de I-15 North richting Saint George, Utah op. Net zoals in de films, lange uitgestrekte vlaktes tussen de bergen en lange rechte banen. Grote trucks en hot damn, some pickup trucks here!