Lore-Grego-USA.reismee.nl

Death Valley National Park

Vandaag zijn we opgestaan om 6u want we hebben een lange dag voor de boeg. Vanuit Las Vegas vertrekken we richting Beatty, een klein stadje langs de US 95. Daar hebben we onze tank bijgevuld en water gekocht om de uitgestrekte en dorre Death Valley te trotseren. En gelukkig maar, met 100°F op de thermometer om 10u 's ochtends al, waren die flesjes water geen overbodige luxe.

Eerste stop, Rhyolite, een kleine 'Ghost Town'. Niet veel soeps eigenlijk. Er zullen wel betere ghost towns te vinden zijn in California. Vervolgens reden we naar de Visitor Center voor onze fee te betalen. 20 dollar per voertuig, maar we hebben direct een kaart gekocht van 80 dollar voor alle parken die we ook nog zullen doen. Veel goedkoper! Volgende haltes: Mosaic Canyon, Sand Dunes, Salt Creek en Stovepipe wells. Dat laatste was eigenlijk gene vetten, een oude waterbron die vroeger gebruikt werd door indianen. Maar de zandduinen middenin de rotsige bergen zijn wel speciaal. Salt Creek was ook mooi. Middenin het dorre landschap loopt er nog een stroompje met kleine visjes die hier vastzitten sinds duizenden jaren (vroeger was Death Valley een groot meer, maar die is nu helemaal opgedroogd).

In de namiddag zijn we dan naar Zabriskie Point gereden. Een ietwat hoger gelegen punt met zicht op gelige bergen en Death Valley zelf. Nog verder kwamen we uit op Dante's View. Het mooiste uitzicht op Death Valley en Badwater.

Genoeg uit vogelperspectief gezien, nu helemaal naar beneden in Death Valley zelf. Even een stop in Golden Canyon en Devil's Golf Course, een kleine omweg via het leuke Artist's Drive en dan naar Badwater. Het laagste punt van heel Noord-Amerika. Een grote witte vlakte. Je zou bijna denken dat je in de sneeuw loopt van uitzicht. Net dan verdwijnt de zon achter de bergen en is het tijd voor ons om de lange terugweg te rijden (+- 3 uur). Eenmaal 's nachts merken we plots dat Death Valley helemaal niet zo doods is. Hagedisses, een soort rat en konijn lopen overal de baan over. Eerder die dag zagen we ook al vogels. Blijkbaar moet er toch een manier zijn om de ongelofelijke hitte te overleven!

Om 23u komen we eindelijk aan in ons hotel. Dat werd tijd! Want morgen moeten we op voor........ de helikoptervlucht naar de Grand Canyon!

Mathieu

Een soort konijn?

De leute in jullie helikopter!